Ingredience: brokolice, sýr - druh dle chuti, klidně více druhů (doporučuji hermelín a eidam)
|
|
Postup přípravy: Brokolici vaříme asi 5 min., necháme chvilku vychladnout. Kousky brokolice vyskládáme na talíř a poklademe na plátky nakrájeným sýrem. Dáme na cca 1 min. do mikrovlnky, sýr se musí roztéct.
Podáváme s tatarkou nebo oblíbeným dresinkem, jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.
|
|
Ingredience: 1/2 kg hlávkového zelí, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, bílý jogurt (400 g), sůl, pepř
|
|
Postup přípravy: Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku. Naběračkou klademe na pánev, smažíme na oleji do zlatova.
Podáváme s pečivem nebo klidně samotné. Dobré jsou teplé i studené.
|
|
|